
Norsk fisksoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1319 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mjölk 2.0 dl 9%
Creme fraiche 0.5 dl 12%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Tärna morötter. Hacka lök grovt. Skär purjolök i ringar. Koka grönsakerna i fiskbuljong så att de blir nästan mjuka.
- Smält smör. Vispa i mjöl. Späd den sedan med mjölk och fiskbuljong lite i taget under omrörning. Häll över alla grönsakerna i soppan.
- Dela fisk i bitar. Lägg ner i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
- Vispa försiktigt ner crème fraiche i soppan. Låt soppan koka upp. Toppa med finklippt gräslök.