Norsk fisksoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mjölk

2.0 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Gräslök finhackad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Norsk fisksoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1319 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 483 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 9%

Creme fraiche 0.5 dl 12%

Gräslök finhackad 1.0 msk 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Tärna morötter. Hacka lök grovt. Skär purjolök i ringar. Koka grönsakerna i fiskbuljong så att de blir nästan mjuka.
  2. Smält smör. Vispa i mjöl. Späd den sedan med mjölk och fiskbuljong lite i taget under omrörning. Häll över alla grönsakerna i soppan.
  3. Dela fisk i bitar. Lägg ner i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
  4. Vispa försiktigt ner crème fraiche i soppan. Låt soppan koka upp. Toppa med finklippt gräslök.

Kockens kommentar

Den här goda fisksoppan passar lika bra som förrätt som varmrätt. Det är bara att göra en större sats eller göra den matigare med mer grönsaker och fisk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem