Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lägg allt utom maizenan i en gryta och koka upp.
- Låt sjuda i 15 minuter.
- Sila ifrån och pressa ur skalen ordentligt.
- Red av med maizena.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.
Kockens kommentar
Skalmängden är ungefärlig (från ett kilo räkor)Kan bytas mot kräftskal eller andra skal. En gammal regel säger, att man inte ska koka fisk och skaldjursfonder längre än 15 minuter. Då går det "i sill", det kan lätt bli transmak