Soppa på fänkål med torsk och räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Soppa på fänkål med torsk och räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 403 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.5 dl Äts ej

Citron juice+fruktkött 0.5 styck Äts ej

Salt 1.0 tsk Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skölj fänkål och strimla tunt. Spara åtta fina fänkålsskivor. Blanda olivolja med citronsaft och salt. Marinera de åtta fänkålsskivorna däri.
  2. Hacka schalottenlök. Fräs schalottenlök och strimlad fänkål i en kastrull utan att bränna. Fyll på med vitt vin, grönsaksbuljong samt kryddor. Låt koka tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med stavmixer. Lägg i torskbitar och koka upp. Låt soppan stå och dra i 5 minuter.
  4. Lägg räkor och marinerad fänkål i soppskålarna och slå soppan över.

Kockens kommentar

Fisksoppor är ofta lätt att göra och blir gott. Vill du ha den lite matigare lägg i lite extra torsk och räkor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem