
Soppa på fänkål med torsk och räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 0.5 dl Äts ej
Citron juice+fruktkött 0.5 styck Äts ej
Salt 1.0 tsk Äts ej
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Skölj fänkål och strimla tunt. Spara åtta fina fänkålsskivor. Blanda olivolja med citronsaft och salt. Marinera de åtta fänkålsskivorna däri.
- Hacka schalottenlök. Fräs schalottenlök och strimlad fänkål i en kastrull utan att bränna. Fyll på med vitt vin, grönsaksbuljong samt kryddor. Låt koka tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter.
- Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med stavmixer. Lägg i torskbitar och koka upp. Låt soppan stå och dra i 5 minuter.
- Lägg räkor och marinerad fänkål i soppskålarna och slå soppan över.