Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Koka riset enligt förpackningen.
- Fräs och smula sönder köttfärs i smöret med en gaffel.
- Lägg i den strimlade purjolöken.
- Smula över buljongtärningen.
- Tillsätt puré, ketchup samt kryddorna (pressa vitlöken).
- Späd med vatten. Rör om.
- Låt koka under lock 10-15 min.
- Blanda ner riset i köttfärsröran och värm tills det blir riktigt varm.