
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 412

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lingon torkade 0.5 dl 1%
Rågbröd 6.0 skivor 30%
Pepparrot 0%
...
![]()
Skapat av
Johannes Persson
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka schalottenlök. Riv ost. Sätt ugnen på 150°C.
- Bred ut osten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Baka i ugnen tills osten börjar få en gyllene ton. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Strössla över lingon direkt. Ställ att svalna.
- Hetta upp smör i en stor stekpanna. När smöret brynts tillsätts kantareller. Stek på hög värme tills svampen är gyllene. Tillsätt schalottenlöken och låt den gå med den sista minuten i pannan. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
- Arrangera svampen på rågbrödet och bryt över ost- och lingonchipsen. Servera med riven pepparrot.