
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 1
Recept: 853 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräddfil 2.0 dl 32%
Dillkronor } 3.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
...
![]()
Skapat av
Johannes Persson
Tillagning (15 min )
- Låt gräddfil bli rumsvarm. Skala och skär rödlök i tunna båtar. Klipp dillkronor i små buketter. Skär mangold i 3x3 centimeter stora bitar och ställ åt sidan.
- Ansa bönor. Förväll i saltat vatten. Lägg dem åt sidan på en handduk och låt kokvattnet stå kvar på spisen.
- Blanda senap och gräddfil med dillkronor och saften från citron. Lägg bönor, lök och senapsblandningen i en stor, rymlig skål.
- Doppa mangolden tio sekunder i det kokande vattnet. Låt rinna av i ett durkslag. Klappa mangolden torr med papper. Blanda snabbt med resten av ingredienserna. Krydda väl med salt och svartpeppar. Servera genast.
Kockens kommentar
Använd blandade trädgårdsbönor, exempelvis vaxbönor, skärbönor eller bondbönor.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)