Chicken steak sandwich, kycklingsmörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken steak sandwich, kycklingsmörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 304

Kcal / portion: 1561

GBR (GI) / port: 6

Recept: 6244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 25%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 514 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på grillen.
  2. Skiva aubergine och zucchini. Klyfta plommon­tomater och citron.
  3. Örtmajonnäs: Hacka blandade örter. Vispa äggulor, citronsaft, senap och pressad vitlök. Tillsätt oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Blanda ner örter och krydda med salt och peppar. Vispa ner vatten droppvis om majonnäsen känns för tjock.
  4. Grilla: Pensla aubergine, zucchini och bröd med olja och grilla några minuter per sida. Grilla kycklingfilé och skivad chorizo 6 minuter totalt och vänd flera gånger. Avsluta med att hastigt grilla tomatklyftorna.
  5. Sandwich: Bred örtmajonnäs på brödet och lägg på grönsakerna. Toppa med kyckling, korv och tomat. Låt var och en pressa citron över efter eget önskemål. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Välj färska blandade kryddor efter tycke och smak. Förslag kan vara basilika, timjan, dragon och oregano. Var försiktig med vattnet i majonnäsen. Droppa i lite mer om den känns för tjock. Testa dig även fram med mer eller mindre rapsolja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem