
Kall pannkaksdessert med choklad och jordgubbar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 955

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mörk choklad 300.0 gram 42%
Grädde 2.0 dl 19%
Jordgubbar 0.5 liter 3%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
- Smält hälften av smöret i en stekpanna. Vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.
- Fyllning: Bryt choklad ner i en skål. Koka upp grädde. Slå över chokladen. Rör slätt. Plasta över. Ställ svalt.
- Skiva jordgubbar. Stryk ett lager choklad på pannkakorna. Lägg på jordgubbar. Rulla ihop och ät med händerna.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)