Mustig laxsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Saffran

0.5 

gram

Apelsin hel

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mustig laxsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 746 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Saffran 0.5 gram 0%

Apelsin hel 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skrubba rent musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
  2. Strimla lök och fänkål fint. Lägg i en kastrull. Häll i olja. Tillsätt saffran. Fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
  3. Lägg i musslorna. Fräs ytterligare några minuter. Häll på vin, vatten och passerade tomater. Sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
  4. Ta 0,5 msk rivet apelsinskal per apelsin och juice från hela apelsinen. Häll det i kastrullen. Låt småkoka i 20 minuter.
  5. Skär upp lax i kuber. Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg i laxbitarna. Låt koka i 2 minuter under lock (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder). Servera med lite dill och ett gott bröd.

Kockens kommentar

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem