
Mustig laxsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skrubba rent musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
- Strimla lök och fänkål fint. Lägg i en kastrull. Häll i olja. Tillsätt saffran. Fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
- Lägg i musslorna. Fräs ytterligare några minuter. Häll på vin, vatten och passerade tomater. Sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
- Ta 0,5 msk rivet apelsinskal per apelsin och juice från hela apelsinen. Häll det i kastrullen. Låt småkoka i 20 minuter.
- Skär upp lax i kuber. Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg i laxbitarna. Låt koka i 2 minuter under lock (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder). Servera med lite dill och ett gott bröd.