
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Råsocker 2.0 tsk 2%
Babyspenat 50.0 gram 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Rosta bröd. Skiva purjolök, använd bara det vita. Dela tomater.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i purjon och tomaterna.
- Lägg i räkor, mango, chilisås och socker. Låt det snabbt bli varmt. Smaka av med salt. Vänd i spenat. Skeda över brödet.
Kockens kommentar
Låt inte räkorna vara varma för länge för då blir de som gummi.