Laxgratäng med cheddar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pepparrot

4.0 

cm

Cheddar lagrad

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxgratäng med cheddar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 419 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pepparrot 4.0 cm 1%

Cheddar lagrad 1.0 dl 6%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala och koka potatis. Stompa därefter(grovmosa). Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
  3. Snitta purjolök på längden. Skölj väl. Skiva fint. Lägg på potatisen.
  4. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggstanningen över grönsakerna. Grädda cirka 10 minuter i ugn.
  5. Riv ost. Skala pepparrot och riv fint. Skiva lax tunt. Hacka dill.
  6. Ta ut innan anrättningen "stannat sig" (stelnat helt). Lägg på lax, pepparrot och dill. Toppa med osten. Grädda ytterligare 5 minuter.

Kockens kommentar

Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem