
Laxgratäng med cheddar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Värm ugnen till 200°C.
- Skala och koka potatis. Stompa därefter(grovmosa). Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
- Snitta purjolök på längden. Skölj väl. Skiva fint. Lägg på potatisen.
- Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggstanningen över grönsakerna. Grädda cirka 10 minuter i ugn.
- Riv ost. Skala pepparrot och riv fint. Skiva lax tunt. Hacka dill.
- Ta ut innan anrättningen "stannat sig" (stelnat helt). Lägg på lax, pepparrot och dill. Toppa med osten. Grädda ytterligare 5 minuter.
Kockens kommentar
Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)