
Citron- och torskrisotto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut salt i en ugnsform. Lägg på torsk. Ringla över olivolja. Ugnsbaka fisken 15-20 minuter. Ta ut fisken och plocka upp den på ett fat utan saltet.
- Skala och finhacka lök. Fräs lätt (utan att den hinner få färg) i olja i en rymlig kastrull. Häll ner ris i kastrullen. Fräs 1 minut under omrörning. Häll i vin och låt det koka in under omrörning.
- Häll på lite av buljongen. Låt koka på låg värme under omrörning. När buljongen kokat in häller du på lika mycket igen. Upprepa proceduren tills buljongen tar slut. Det tar cirka 20 minuter. Viktigt är att inte hälla på för mycket buljong på en gång.
- Rör sen försiktigt ner torsk. Citronskal och juice från citron. Sist tillsätter du parmesan och smör. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa gärna med lite citronskal och färsk rucola.