Citron- och torskrisotto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Rucolasallat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citron- och torskrisotto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2684 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 682 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

Rucolasallat 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut salt i en ugnsform. Lägg på torsk. Ringla över olivolja. Ugnsbaka fisken 15-20 minuter. Ta ut fisken och plocka upp den på ett fat utan saltet.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs lätt (utan att den hinner få färg) i olja i en rymlig kastrull. Häll ner ris i kastrullen. Fräs 1 minut under omrörning. Häll i vin och låt det koka in under omrörning.
  3. Häll på lite av buljongen. Låt koka på låg värme under omrörning. När buljongen kokat in häller du på lika mycket igen. Upprepa proceduren tills buljongen tar slut. Det tar cirka 20 minuter. Viktigt är att inte hälla på för mycket buljong på en gång.
  4. Rör sen försiktigt ner torsk. Citronskal och juice från citron. Sist tillsätter du parmesan och smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa gärna med lite citronskal och färsk rucola.

Kockens kommentar

Att laga en riktig risotto är inte särskilt komplicerat, men det blir gott och uppskattat. Var noga med att koka in buljongen lite i taget och röra om.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem