
Oliv- och aubergineröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 1
Recept: 608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 12%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
- Hacka oliver vitlök och schalottenlök. Sautera (fräs) lök och oliver i olivolja.
- Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Tillsätt timjan. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)