Oliv- och aubergineröra
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 75
            Kcal / portion: 152
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 12%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter. 
 - Hacka oliver vitlök och schalottenlök. Sautera (fräs) lök och oliver i olivolja.
 - Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Tillsätt timjan. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)