Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2839 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 473 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Lägg spetten i blöt 30 minuter. Tänd grillen. Skölj rent bönorna och låt rinna av. Finhacka chili. Halvera, kärna ur och hacka gurka. Halvera, kärna ur och hacka tomat. Skala och finhacka vitlök. Trä kycklingen på spett.
  2. Bönröra: Blanda samman bönor, chili, gurka, tomat och vitlök. Smula ner osten. Rippla över lite av olivoljan från osten.
  3. Tortilla: Bred bönröra på ena halvan av två mjuka tortillabröd. Vik över och pensla med Apertinaolja.
  4. Rostad paprika: Skiva lök tunt. När du har en bra grillglöd, grilla paprikor tills de svartnar runt om. Ta av från värmen och låt svalna. Skala av det sotade höljet, dela och kärna ur. Strimla paprikan i ½ cm breda strimlor. Vänd i olja med tunt skivad lök.
  5. Grilla kycklingspetten 6 minuter totalt och vänd flera gånger. Grilla bröden på båda sidor.
  6. Servera spett och bröd med rostad paprikasallad, citron och koriander. Smaklig måltid!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem