Bookmaker på hälleflundra
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 149
            Kcal / portion: 462
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör till stekning 2.0 msk 10%
Olivolja till stekning 2.0 msk 12%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka rödlök. Blanda med räkor och crème frâiche. Tillsätt dijonsenap och riven pepparrot. Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
 - Skär hälleflundra i cirka 2 cm tjocka skivor. Salta lätt. Låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
 - Plocka salladsblad. Skiva tomater. Skiva lantbröd. Stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja.
 - Fortsätt sedan att steka fisken. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida. Bygg ihop din egen bookmaker sandwich.
 
Kockens kommentar
Fisk är bra om du ska laga mat till många.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)