Skaldjursrisotto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skaldjursrisotto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1805 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 494 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Tina räkor om frusna. Koka upp buljong. Skala och tärna morot.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.
  3. Späd med den varma buljongen. Rör om då och då. Låt sjuda i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt morot och ärtor. Låt puttra ihop tills riset är färdigt. Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Garnera med det sista av parmesanosten.

Kockens kommentar

En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem