
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1646 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Babyspenat 1.0 förp. 1%
Vattenkastanjer konserv } 120.0 gram 1%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Tärna torskfilén i tärningar på cirka 3 cm.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk, curry, citrongräs och fisksås. Låt det koka i cirka 10 minuter. Låt sedan stå och dra en stund, cirka 5 minuter. Lyft ur citrongräset från soppan.
- Blanda sesamolja och sesamfrön. Marinera torsktärningarna i sesamblandningen.
- Skiva champinjoner, skala och riv ingefära och tillsätt i soppan. Koka upp. Smaka av med pressad lime och eventuellt salt.
- Tillsätt de marinerade fiskbitarna. Lägg i räkor, spenat och skivade vattenkastanjer strax innan servering.