Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 14
Recept: 4885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Lös jäst i vatten. Blanda med rapsolja och salt. Blanda i mjöl en bit i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek färs i olja. Tillsätt löken. Slå på tomater. Koka tills vätskan nästan kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
- Gör bollar av degen. Tryck till och lägg på köttfärs. Vik upp kanterna och nyp till. Ställ att jäsa på mjölad bänk med skarven neråt i cirka 30 minuter.
- Värm olja i en stekpanna med höga kanter, 3-4 cm olja. Lägg i degknytena och stek 3-4 minuter på varje sida, vakta hela tiden. Klara att servera.
Kockens kommentar
När jag var i Ryssland och jobbade med Tre Kronor gjorde dom det här brödet till bortsj i hotellköket, jag har gjort ungefär som jag tror att dom gjorde. Det var fantastiskt gott minns jag och nästan det enda jag åt där.