
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1430 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill 1.0 dl 1%
Gräslök finhackad 3.0 msk 0%
Smör osaltat 50.0 gram 25%
...
![]()
Skapat av
Johannes Persson
Tillagning (20 min + 12 tim )
- Sänk ägg i kokande vatten. Låt koka i nio minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka grovt. Lägg i en vid, rymlig bunke.
- Hacka lax något finare än äggen. Blanda försiktigt ner laxen med äggen. Lägg nässlor, dill och gräslök i en annan bunke.
- Bryn smör tills det är gyllene och doftar nötigt. Låt svalna i två minuter. Sila sedan det varma smöret över örterna. Blanda snabbt runt. Tillsätt i ägg- och laxblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Dra ut 40 cm plastfilm på arbetsbänken. Fördela äggblandningen jämnt i nederkanten på plasten. Tänk på att lämna fem centimeter tom från kanten på varje sida, så att rullningen underlättas. Vik plasten i nederkanten över äggblandningen och rulla ihop till en jämn, fin rulle. Nyp åt kanterna och rulla ihop dem så att rullen styvnar. Tänk smällkaramell!
- Låt mogna i kyl över natten. Skär rullen med plasten på med vass kniv i lämpliga munsbitar. Ta av plasten och servera.
Kockens kommentar
Dryckesrekommendation: Hallands Fläder. Sötman och blommigheten i Hallands Fläder bryter av bra mot fetman i den rökta laxen och blir en härlig kontrast till den milda järnigheten i nässlorna.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)