Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2871 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Om rillettes > Äts ej
Om pulled beef/pork > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (6 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Krydda kött runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
- Skala och skär lök och vitlök i klyftor. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
- Häll på barbecuesås och vatten så det täcker kött och lök. Sätt på locket. Låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
- Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Låt vätskan koka in i köttet.
- Dela bröd. Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
Kockens kommentar
Rillettes är kött som på klassiskt franskt vis tillagas i matfett, vanligtvis i djurets eget, på svag värme under lång tid (5-12 timmar), tills köttet faller sönder i strimlor. Numera tillagas köttet oftast på sedvanligt sätt, som sedan strimlas och läggs in i fett. Läs mer > Om rillettes. En variant är pulled beef/pork.