Rillettesmörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas fläskkarré >

 

 

Om rillettes >

 

 

Om pulled beef/pork >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rillettesmörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2871 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 445 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Om rillettes > Äts ej

Om pulled beef/pork > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (6 tim )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda kött runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  3. Skala och skär lök och vitlök i klyftor. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
  4. Häll på barbecuesås och vatten så det täcker kött och lök. Sätt på locket. Låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
  5. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Låt vätskan koka in i köttet.
  6. Dela bröd. Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.

Kockens kommentar

Rillettes är kött som på klassiskt franskt vis tillagas i matfett, vanligtvis i djurets eget, på svag värme under lång tid (5-12 timmar), tills köttet faller sönder i strimlor. Numera tillagas köttet oftast på sedvanligt sätt, som sedan strimlas och läggs in i fett. Läs mer > Om rillettes. En variant är pulled beef/pork.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem