Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5587 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Smula jäst i en bunke. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk, låt bli cirka 37°C, fingervarmt.
- Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i cirka 10 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Fyllning: Riv mandelmassa. Hacka rabarber. Rör ihop smör, mandelmassa och kanel till fyllningen.
- Bullar: Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern. Rulla ihop degen. Skär i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210°C.
- Garnera: Vispa upp ägg i en kopp. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker.
- Grädda: Baka bullarna i 10-12 minuter.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk