Rabarberbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 24

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rabarberbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5587 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 78 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Smula jäst i en bunke. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk, låt bli cirka 37°C, fingervarmt.
  2. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i cirka 10 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
  3. Fyllning: Riv mandelmassa. Hacka rabarber. Rör ihop smör, mandelmassa och kanel till fyllningen.
  4. Bullar: Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern. Rulla ihop degen. Skär i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 210°C.
  6. Garnera: Vispa upp ägg i en kopp. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker.
  7. Grädda: Baka bullarna i 10-12 minuter.

Kockens kommentar

 Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem