Pajalagröt original
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havrekli

1.0 

dl

Havregryn

2.0 

dl

Vatten kallt

7.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pajalagröt original

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 2

Recept: 857 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 350 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Havrekli 1.0 dl 19%

Havregryn 2.0 dl 30%

Vatten kallt 7.0 dl 0%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Hacka katrinplommon och aprikoser i små bitar.
  2. Blanda linfrö, russin, katrinplommonbitar, aprikosbitar, salt och vatten. Låt stå över natten.
  3. Nästa dag: Tillsätt havregryn och fiberhavregryn. Koka blandningen i 3-5 minuter under omrörning. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Kockens kommentar

God, fiberrik, hälsosam och bra gröt för magen. Serveras med mjölk och gärna lingon. Färdig gröt kan förvaras i kylskåp i max 4 dygn och värmas portionsvis i tallrik i mikrovågsugn

Pajalagröt är en modern klassiker bestående av havregrynsgröt med (torkad) frukt och fröer. Enligt Sveriges Radios P4 Norrbotten (2017) var det Vera Niemi, köksföre­ståndare på Pajala sjukhem, som kom på att gröten var bra för gamlingarna på hemmet och att man därmed kunde minska på magmedicinerna. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem