Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 551

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2204 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Tvätta lime noga. Skär lök, halv lime och ingefära i mycket tunna skivor, eventuellt med osthyvel. Dela kycklingfiléer på längden och skär i tunna skivor.
- Koka nudlar knappt klara. Låt dem rinna av och svalna. Fördela nudlar, gärna i något mindre bitar (lättare att äta), lök, lime och spenat i stora soppskålar.
- Fräs pressad vitlök och ingefära i olja. Tillsätt currypasta som får fräsa samman i ett par minuter. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, sedan vatten med buljongtärning. Låt allt puttra samman i ett par minuter.
- Tillsätt saft från den andra halvan lime. Lägg i kycklingskivorna och låt sjuda tills de är klara 5-7 minuter. Häll den heta kycklingsoppan över nudlar och grönsaker.
- För de modiga: Ansa och kärna ur chilifrukt. Skär i små strimlor och tillsätt soppan tillsammans med basilika. Garnera med citrongräs i strimlor. Smaklig måltid!