Laksa, peranakansk-asiatisk kryddig soppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laksa, peranakansk-asiatisk kryddig soppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 551

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2204 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 489 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (25 min )

  1. Tvätta lime noga. Skär lök, halv lime och ingefära i mycket tunna skivor, eventuellt med osthyvel. Dela kycklingfiléer på längden och skär i tunna skivor.
  2. Koka nudlar knappt klara. Låt dem rinna av och svalna. Fördela nudlar, gärna i något mindre bitar (lättare att äta), lök, lime och spenat i stora soppskålar.
  3. Fräs pressad vitlök och ingefära i olja. Tillsätt currypasta som får fräsa samman i ett par minuter. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, sedan vatten med buljongtärning. Låt allt puttra samman i ett par minuter.
  4. Tillsätt saft från den andra halvan lime. Lägg i kycklingskivorna och låt sjuda tills de är klara 5-7 minuter. Häll den heta kycklingsoppan över nudlar och grönsaker.
  5. För de modiga: Ansa och kärna ur chilifrukt. Skär i små strimlor och tillsätt soppan tillsammans med basilika. Garnera med citrongräs i strimlor. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Laksa är en populär kryddig nudelsoppa i det peranakanska köket. Peranakan-kineser är ättlingar till kinesiska invandrare i den indonesiska övärlden under kolonialtiden på sent 1600 och 1700-tal. I originalet används risnudlar. Alternativt till kyckling kan fisk eller skaldjur ingå. Ingefäran kan ersättas med lika stor mängd galangarot.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem