Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Vattenreduktion bröd -3.1 dl Äts ej
Om finknäcke > Äts ej
...
![]()
Skapat av
miaand
Tillagning
- Blanda alla torra ingredienser.
- Häll i olja och kokande vatten.
- Platta ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
- Strö över flingsalt
- Grädda i ugnen i 1 timme i 150 grader .... till slut höj värmen så det blir färg på bröden om det inte blivit det.
Kockens kommentar
Majsknäcke räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat finknäcke är cirka 6%, och cirka 3 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta receptadunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.