Pernillas fröknäcke
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Kockskolan:

 

Vattenreduktion bröd

-3.1 

dl

Om finknäcke >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pernillas fröknäcke

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Vattenreduktion bröd -3.1 dl Äts ej

Om finknäcke > Äts ej

...

Skapat av
miaand

Tillagning

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Häll i olja och kokande vatten.
  3. Platta ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
  4. Strö över flingsalt
  5. Grädda i ugnen i 1 timme i 150 grader .... till slut höj värmen så det blir färg på bröden om det inte blivit det.

Kockens kommentar

Majsknäcke räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat finknäcke är cirka 6%, och cirka 3 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta receptadunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem