Tjälknöl med rostad selleriaioli
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Vitvinsvinäger

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tjälknöl med rostad selleriaioli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 422 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%

Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 4.0 dl 69%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (18 tim )

  1. Sätt ugnen på 100°C.

  2. Lägg köttet på ett galler. Stoppa in i ugnen över natten. Kontrollera innertemperatur 58°C.

  3. Krossa enbär. Koka upp ingredienserna till lagen. Häll över köttet. Ställ kallt. Låt stå i minst 5 timmar.

  4. Sätt ugnen på 200°C.

  5. Skär ner rotselleri i mindre bitar. Rosta i ugn i 10 minuter. Kör slät i mixer. Låt kallna.

  6. Blanda äggulor, vinäger, senap, selleripure och vitlök. Tillsätt sakta olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  7. Skiva köttet i tunna skivor och servera med aioli.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem