
Tjälknöl med rostad selleriaioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4643 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%
Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 4.0 dl 69%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (18 tim )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Lägg köttet på ett galler. Stoppa in i ugnen över natten. Kontrollera innertemperatur 58°C.
- Krossa enbär. Koka upp ingredienserna till lagen. Häll över köttet. Ställ kallt. Låt stå i minst 5 timmar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär ner rotselleri i mindre bitar. Rosta i ugn i 10 minuter. Kör slät i mixer. Låt kallna.
- Blanda äggulor, vinäger, senap, selleripure och vitlök. Tillsätt sakta olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva köttet i tunna skivor och servera med aioli.