Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 492
            Kcal / portion: 542
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 6504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 34%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Glasyr:
Mörk choklad 100.0 gram 8%
Ljus blockchoklad 100.0 gram 9%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Ugn 175°C. Bryt sönder blockchokladen och smällt den över vattenbad. Rör om då och då.
 - Hacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och chokladen samt nöthacket och bakpulvret i äggsmeten.
 - Häll smeten i välsmord lätt mjölad liten långpanna eller form (ca 25 x 35 cm). Grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
 - Låt kakan kallna och skär den i 3-4 cm stora rutor. Smält chokladen till glasyren, låt den svalna något och glasera kakan.
 
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk