Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 492

Kcal / portion: 542

GBR (GI) / port: 4
Recept: 6504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 34%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Glasyr:
Mörk choklad 100.0 gram 8%
Ljus blockchoklad 100.0 gram 9%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Ugn 175°C. Bryt sönder blockchokladen och smällt den över vattenbad. Rör om då och då.
- Hacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och chokladen samt nöthacket och bakpulvret i äggsmeten.
- Häll smeten i välsmord lätt mjölad liten långpanna eller form (ca 25 x 35 cm). Grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
- Låt kakan kallna och skär den i 3-4 cm stora rutor. Smält chokladen till glasyren, låt den svalna något och glasera kakan.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk