
Grillad kyckling med krispig vitlök och rosmarinpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Skrubba potatis väl och skiva tunt. Lägg potatisen på en bakpappersklädd långpanna.
- Blanda olja med vitlök. Låt stå och dra cirka 5 minuter. Ringla över potatisen. Strö över flingsalt, nymald svartpeppar och grovt hackad rosmarin.
- Blanda väl och se till att potatisen ligger i ett så tunt lager det går. Stek potatisen i 20–25 minuter, eller tills de är klara och ser knapriga ut.
- Blanda samman chilidippan under tiden. Smaka av med salt och peppar.
- Servera potatis och dipp med grillad kyckling och en sallad till. Smaklig måltid!
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel