Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 0
Recept: 785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 25%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Bacon 1.0 förp. 62%
Tandpetare Äts ej
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen 200°C.
- Rensa musslor.
- Smörj en långpanna och fördela ut pressad vitlök i botten.
- Skär bort fett-sidan på baconskivorna. Skär sedan baconet i små strängar 5-7 mm breda x 7-10 cm långa. Vira en baconsträng ett dubbeltvarv runt varje mussla och lägg den i långpannan med sammanfogningen neråt.
- Stek smådjävlarna i ugnen tills baconet är nästan knapert, ca 15-20 minuter.
- Låt smådjävlarna rinna av på hushållspapper en stund. Lägg dem sedan på ett uppläggningsfat. Stick en tandpetare igenom varje djävel.
- Förvara dem någon timme i kylen innan servering.
- Serveras som kallt tilltugg - till öl eller vin.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)