Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 315
            Kcal / portion: 196
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 25%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Bacon 1.0 förp. 62%
Tandpetare Äts ej
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen 200°C.
 - Rensa musslor.
 - Smörj en långpanna och fördela ut pressad vitlök i botten.
 - Skär bort fett-sidan på baconskivorna. Skär sedan baconet i små strängar 5-7 mm breda x 7-10 cm långa. Vira en baconsträng ett dubbeltvarv runt varje mussla och lägg den i långpannan med sammanfogningen neråt.
 - Stek smådjävlarna i ugnen tills baconet är nästan knapert, ca 15-20 minuter.
 - Låt smådjävlarna rinna av på hushållspapper en stund. Lägg dem sedan på ett uppläggningsfat. Stick en tandpetare igenom varje djävel.
 - Förvara dem någon timme i kylen innan servering.
 - Serveras som kallt tilltugg - till öl eller vin.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)