Smådjävlar, baconinlindade musslor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Bacon

1.0 

förp.

Tandpetare

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smådjävlar, baconinlindade musslor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 0

Recept: 785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 25%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 62 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Bacon 1.0 förp. 62%

Tandpetare Äts ej

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Sätt ugnen 200°C.
  2. Rensa musslor.
  3. Smörj en långpanna och fördela ut pressad vitlök i botten.
  4. Skär bort fett-sidan på baconskivorna. Skär sedan baconet i små strängar 5-7 mm breda x 7-10 cm långa. Vira en baconsträng ett dubbeltvarv runt varje mussla och lägg den i långpannan med sammanfogningen neråt.
  5. Stek smådjävlarna i ugnen tills baconet är nästan knapert, ca 15-20 minuter.
  6. Låt smådjävlarna rinna av på hushållspapper en stund. Lägg dem sedan på ett uppläggningsfat. Stick en tandpetare igenom varje djävel.
  7. Förvara dem någon timme i kylen innan servering.
  8. Serveras som kallt tilltugg - till öl eller vin.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem