Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 215
            Kcal / portion: 705
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 2822 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 200°C.
 - Skär potatisen i klyftor. Lägg potatisklyftorna i ett rikligt smort fat. Pressa över citronsaft och salta.
 - Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Blanda ingredienser för pensling och pensla kycklingsbitarna. Lägg den på fatet.
 - Stek i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen är klar.
 - Servera med en grön sallad.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel