Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 705

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2822 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 200°C.
- Skär potatisen i klyftor. Lägg potatisklyftorna i ett rikligt smort fat. Pressa över citronsaft och salta.
- Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Blanda ingredienser för pensling och pensla kycklingsbitarna. Lägg den på fatet.
- Stek i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen är klar.
- Servera med en grön sallad.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel