Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2727 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tryffel skivad 30.0 gram 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Vattenkrasse 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Skala potatisen och skär dem i strimlor, spola dem under vatten så att stärkelsen går ur. Låt rinna av och torka av.
- Stek potatisen i margarin på medelvärme ca 5-10 minuter vänd då och då. Vänd ner hasselnötterna, salta och peppra. Steka ytterligare 5 minuter.
- Ugn 225°C. Salta och peppra filén. Bryn den i halva smöret i en stekpanna, sätt in den i ugnen ca 8-10 minuter. Lyft bort filén.
- Smält resten av smöret i pannan, strö över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
- Lägg potatisen på ett fat, skär upp filén i skivor. Lägg upp filén på potatisbädden, häll lite sås över köttet och garnera med persilja och vattenkrasse.