Oxfilé Strasbourgeoise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tryffel skivad

30.0 

gram

Persilja finhackad

2.0 

msk

Vattenkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxfilé Strasbourgeoise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2727 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 449 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tryffel skivad 30.0 gram 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Vattenkrasse 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär dem i strimlor, spola dem under vatten så att stärkelsen går ur. Låt rinna av och torka av.
  2. Stek potatisen i margarin på medelvärme ca 5-10 minuter vänd då och då. Vänd ner hasselnötterna, salta och peppra. Steka ytterligare 5 minuter.
  3. Ugn 225°C. Salta och peppra filén. Bryn den i halva smöret i en stekpanna, sätt in den i ugnen ca 8-10 minuter. Lyft bort filén.
  4. Smält resten av smöret i pannan, strö över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
  5. Lägg potatisen på ett fat, skär upp filén i skivor. Lägg upp filén på potatisbädden, häll lite sås över köttet och garnera med persilja och vattenkrasse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem