Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 102
            Kcal / portion: 643
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Riven ost 40.0 gram 6%
Ströbröd 1.0 msk 1%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Hacka lök. Tärna selleri och morötter.
 - Koka upp buljong, tomater och tomatpuré i en kastrull. Lägg i grönsakerna. Låt småsjuda.
 - Fräs köttfärsen i lite smör i en stekpanna, smula ut den ordentligt. Lägg över köttfärsen i såsen. Tillsätt salt, peppar och oregano. Låt köttfärssåsen småkoka ca 30 minuter utan lock.
 - Smält smöret i en annan kastrul och rör ner mjölet. Tillsätt den värmda mjölken lite i taget under vispning. Låt koka samman några minuter under omrörning. Tillsätt salt, peppar och muskot.
 - Ugn 200°C. Smörj en ugnssäker form. Varva köttsås, bechamelsås och lagsagneplattor. Strö över riven ost, ströbröd och oregano. Grädda i mitten av ugnen ca 30-45 minuter.
 - Servera med en grön sallad och bröd.