
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3130 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kräm:
Muscovadosocker 2.0 dl 19%
Creme fraiche 4.0 dl 41%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Kräm: Koka upp creme fraiche och muscovado. Häll upp i en form. Ställ in i kylen över natten.
- Skala ananas. Dela ananasen i kvartar. Skär ut stocken. Dela varje del en gång till.
- Smält socker i en stekpanna och låt det få lite färg. Lägg i ananasen. Låt den puttra i karamellen i några minuter.
- Tag upp och trä på grillpinnar. Servera med muscovadocremen.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)