
Chokladpizza med mascarpone och jordgubbar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Jordgubbar 10.0 styck 2%
Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%
Strösocker 2.0 tsk 2%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl. Arbeta tills du får en fast och elastisk deg. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Kavla ut degen tunt. Stansa ut bottnar med hjälp av ett glas t ex. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Stryk på mascarpone på varje botten. Riv över choklad. Sätt in i ugnen 6-8 minuter.
- Tärna jordgubbar. Blanda med citronmeliss och socker.
- Tag ut pizzorna. Låt svalna lite. Lägg på jordgubbarna. Servera.
Kockens kommentar
Vill man göra den snabba varianten köper man den färdiga pizzadegen som finns i kyldiskarna och som är en bra produkt.