Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4789 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om gifflar, croissant > Äts ej
Så bakas vetebröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Smält smör. Tillsätt grädde. Låt bli fingervarmt, 37°C.
- Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt gräddsmöret. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och ägg. Rör ner mjöl lite i taget till en fast deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Blanda ihop smör och mandelmassa till fyllningen.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen bitar. Kavla ut varje del. Skär i 8 trekanter.
- Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop från basen. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C. Pensla gifflarna med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen 6-8 minuter till fin färg.
- Låt svalna innan servering.
Kockens kommentar
Tips! Lägg i lite choklad med fyllningen för en varierad smak.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk