Mandelgifflar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal gifflar: 24

Kockskolan:

 

Om gifflar, croissant >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandelgifflar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 50 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om gifflar, croissant > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Smält smör. Tillsätt grädde. Låt bli fingervarmt, 37°C.
  2. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt gräddsmöret. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och ägg. Rör ner mjöl lite i taget till en fast deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Blanda ihop smör och mandelmassa till fyllningen.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen bitar. Kavla ut varje del. Skär i 8 trekanter.
  5. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop från basen. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225°C. Pensla gifflarna med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen 6-8 minuter till fin färg.
  7. Låt svalna innan servering.

Kockens kommentar

Tips! Lägg i lite choklad med fyllningen för en varierad smak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem