
Pad Thai - thailändsk nationalrätt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2814 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlar. Ta bort kastrullen ifrån spisen och låt stå i 3 minuter. Skölj av nudlarna i kallt vatten.
- Strimla kyckling. Pressa vitlök. Strimla purjolök och vitkål. Hacka jordnötter.
- Woka jordnötter och kyckling i matolja. Tillsätt lök och vitkål. Vispa ägg separat och slå över under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud några minuter. Pressa över lime.
- Lägg upp på fat. Garnera med limeklyftor och jordnötter.
Kockens kommentar
Pad Thai är en av Thailands nationalrätter, med ursprung från Vietnam eller Kina. Läs mer om risnudlar, klicka på ingrediensen. Pad Thai är en wokad risrätt med eller utan animaliska tillbehör som kan vara fläsk- eller oxkött, kyckling eller skaldjur. Det sistnämnda är vanligast i Thailand.