Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1232 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 132 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala sparrisen. Smält smör i stekpanna. Råstek sparrisen runt om ett par minuter tills den fått lite färg.
  2. Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på hushåsspapper.
  3. Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet och garnera med machesallad.

Kockens kommentar

Lardo di colonata är grisfett som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid vilket ger en fantastisk smak. Stekt vit sparris hör till ovanligheterna. Resultatet är en krispig grönsak, motsvarande rå sparris men smakrikare. Läs mer > Klicka på ingrediensen Vit sparris.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem