
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala sparrisen. Smält smör i stekpanna. Råstek sparrisen runt om ett par minuter tills den fått lite färg.
- Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på hushåsspapper.
- Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet och garnera med machesallad.
Kockens kommentar
Lardo di colonata är grisfett som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid vilket ger en fantastisk smak. Stekt vit sparris hör till ovanligheterna. Resultatet är en krispig grönsak, motsvarande rå sparris men smakrikare. Läs mer > Klicka på ingrediensen Vit sparris.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)