Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 233
            Kcal / portion: 308
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 1232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala sparrisen. Smält smör i stekpanna. Råstek sparrisen runt om ett par minuter tills den fått lite färg.
 - Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på hushåsspapper.
 - Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet och garnera med machesallad.
 
Kockens kommentar
Lardo di colonata är grisfett som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid vilket ger en fantastisk smak. Stekt vit sparris hör till ovanligheterna. Resultatet är en krispig grönsak, motsvarande rå sparris men smakrikare. Läs mer > Klicka på ingrediensen Vit sparris.
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)