
Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1230 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skrubba och koka potatis.
- Hyvla rädisor jättetunt. Lägg i iskallt vatten.
- Bryn hälften av smöret. Låt svalna. Vispa upp det brynta smöret tillsammans med vanligt smör tills det blir ”fluffigt”. Skär dill och vänd i den i smöret.
- Skär gräslök tunt. Klipp krasse. Lägg några nykokta potatisar på knäcke. Tryck till med en gaffel så de spricker. Klicka över dillsmör. Toppa med örter och rädisor. Vips, en grym sommarlunch.