Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spisbröd

4.0 

skivor

Kryddkrasse

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 137 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Spisbröd 4.0 skivor 25%

Kryddkrasse 0%

Gräslök 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skrubba och koka potatis.
  2. Hyvla rädisor jättetunt. Lägg i iskallt vatten.
  3. Bryn hälften av smöret. Låt svalna. Vispa upp det brynta smöret tillsammans med vanligt smör tills det blir ”fluffigt”. Skär dill och vänd i den i smöret.
  4. Skär gräslök tunt. Klipp krasse. Lägg några nykokta potatisar på knäcke. Tryck till med en gaffel så de spricker. Klicka över dillsmör. Toppa med örter och rädisor. Vips, en grym sommarlunch.

Kockens kommentar

Spisbröd är en gammal beteckning för bröd som lagades direkt på spisen, i stekpanna, eller över öppen eld. Karaktäristiskt är att brödet är plattrunt. Läs mer, klicka på ingrediens Spisbröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem