Kycklinglår med grönskande potatissallad
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 102
Kcal / portion: 452
GBR (GI) / port: 5
Recept: 1808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Krydda kycklinglår med grillkrydda runt om. Lägg i en form. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de blir klara.
- Sätt ugnen på 200°C. Skrubba potatis. Skär i skivor. Lägg på bakpappersklädd långpanna.
- Blanda olja med gurkmeja. Ringla över potatisen. Blanda med händerna tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Stek tills gyllengul färg och genomstekt, cirka 20 minuter.
- Förväll sugar snaps. (Koka upp snabbt. Häll av vattnet i sil.)
- Blanda potatis med kronärtsskocksbottnar, suger snaps, klyftade rädisor och sallad.
Kockens kommentar
Tips! Blanda en klar valfri dressing och häll över salladen. Smaklig måltid!Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel