Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2008 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja till stekning 3.0 msk 17%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Koka först kycklingen eller använd färdigkokta/grillade kycklingrester. (koka: lägg t.ex. 2-3 st filéer i het hönsbuljong (4 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning. Kryddad med 1 tsk salt, 1 hackad morot,1 skivad lök och 4-5 vitpepparkorn. Koka i ca 20 minuter och ställ åt sidan.
Sila buljongen, spara den på sidan och blanda den gärna med resterande buljong. Se då till att vätskemängden blir sammanlagt 12 dl. Grönsakerna kan också följa med i grytan, men ta bort vitpepparkornen. - Soppan:
Hacka löken fint, skär morötterna, stjälkselleri och äpplet i små bitar och fräs detta i en matsked olja och curryn.
Koka under tiden upp buljongen. - Häll i de röda linserna, potatisarna, kycklingfonden (+ ev. spadet från kycklingkoket, ska bli sammanlagt 12 dl) och gurkmeja.
- Koka soppan i ca 30 minuter och mixa den till puré i matberedare eller med mixerstav.
- Riv ingefära, pressa vitlöken och bryn detta försiktigt i olja i en kastrull tillsammans med spiskummin, koriander, finhackad chili (gärna Jalapeno) och häll alltsammans i den mixade soppan.
- Skär kycklingen i små bitar och blanda i grytan. Värm någon minut och smaksätt med saften av 1 citron.