Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1
Recept: 957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kycklingkött med skinn 170.0 gram 30%
Långkornigt ris kokt 150.0 gram 18%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Koka kyckling (ca 1 kycklingfinlé) och ris (ca 1 portion) och ställ åt sidan.
- hacka/skär lök, morot, paprika, äpple och selleristjälken i små bitar. Fräs blandningen under omrörning på medelvärme i ca 5 minuter. Blanda i mjöl och curry (mild) och koka i någon minut under omrörning.
- Koka under tiden upp buljongen (två tärningar i 1 liter vatten eller egen hönsbuljong)i annan kastrull.
- Späd efterhand med buljongen. Tillsätt tomater (krossade) kryddnejlikor och muskot. Krydda med peppar, koka upp och sänk sedan värmen. Låt därefter soppan sjuda på svag värme under lock i ca 25 minuter.
- Låt soppan svalna något och kör den i matberedaren eller finfördela med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och rör ner kycklingen (i små bitar) och det färdigkokta riset. Koka upp och låt sjuda sakta under 5 minuter. Rör om så att inte riset fastnar i botten.
Kockens kommentar
En mättande och smakrik soppa som finns i många varianter. Denna är hämtad ur Det bästas kokbok "Sunt och gott" från (1993)1996. I originalreceptet föreslås "115 g kokt tärnad kyckling" och "115g kokt ris", men båda ingredienserna har här utökats något (t.ex. 1 hel kycklingfilé och 1 portion kokt ris). Muskotblomma (mald) kan uteslutas (i originalet 2 krm).Servera gärna med en msk naturell lättyoghurt.