Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 743

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4456 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela kyckling i halvor. Gör flera snitt i skinnet. Hacka örtkryddor och blanda med hackad vitlök. Peta in kryddhacket i snitten en bit under skinnet.
- Pensla halvorna med smält smör. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en stor form med skinnsidan upp. Stek i 45-55 minuter eller tills kycklingen är klar. (Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.)
- Smält smör till såsen. Tillsätt mjöl och rör om ordentligt. Späd med grädde och buljong under omrörning. Låt koka ihop cirka 5 minuter.
- Smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft och fint rivet citronskal.
- Servera kokt potatis, lätt förvällda haricots verts och rostade citroner till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Det går också bra att köpa en ugnsklar gårdskyckling från Kronfågel och tillaga enligt anvisning på förpackningen. För snabbare tillagning dela kycklingen i två halvor med något kortare tid i ugnen. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel