Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 637

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2547 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 200°C.
- Hacka skinka, tomater och oliver och blanda samman. Smörj en ugnssäker form.
- Gör en redning (bechamelle) på grädde, mjölk, pesto och mjöl (inte för lös utan krämig). Smaksätt redning med vitlök, salt och peppar efter smak.
- Bygg upp lasagnen i formen genom att varva lasagneplattor, hackade ingredienser och redning. Avsluta med att toppa lasagnen med färskriven parmesanost.
- Baka i ugnen i ca 40 minuter. Lasagnen ska ha fått lagom färg och plattorna skall vara mjuka, provstick.