
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1290 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skär av det träiga på sparris.
- Häll lite ättika i små koppar. Knäck i ett ägg i varje kopp. Låt stå i 5 minuter.
- Koka upp rikligt med vattten i en kastrull. Häll försiktigt i ägget. Låt det pochera i 5-6 minuter beroende på äggets storlek.
- Bryn ¼ av smör och låt det svalna något. Vispa sedan upp det med resten av smöret tills det blir vitt och fluffigt.
- Stek sparrisen i smör på medelvärme cirka 3 minuter. Salta och peppra.
- Lägg upp sparrisarna på tallrik. Lägg på ägget. Servera smöret i en kopp. Garnera med lite fina blad som t. ex. senapsört eller körvel.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)