Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så gravas fisk >

 

 

Listeriabakterier >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Matjesgravad strömming med ägg och rödlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 0

Recept: 845 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 160 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så gravas fisk > Äts ej

Listeriabakterier > Äts ej

Parasiter i fisk > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 18 tim )

  1. Lägg strömming i en bunke.
  2. Värm upp ingredienserna till lagen. Låt svalna. Häll det över strömmingen.
  3. Ställ kallt över natt.
  4. Hårdkoka och skala ägg. Skala rödlök. 
  5. Finhacka rödlök, ägg och matjessillen (spara spadet).
  6. Lägg strömmingen i matjesspadet i en timme.
  7. Lägg upp strömmingen på ett fat. Strö över matjessill, ägg och rödlök.

Kockens kommentar

Gravad strömming enligt Tore Wretman: Urbenad och filead strömming läggs i en ättikslag med lite salt i ett par timmar. Därefter läggs strömmingen över natt i en ny lag bestående av ättika, vatten, Colmans senap, socker, olja, salt, krossade vitpepparkorn och rikligt med finhackad dill.

Hälsa: Fisk, och speciellt vissa arter, kan innehålla parasiter (läs mer > rå fisk). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem