Gryta på lamm med primörer
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om grytor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gryta på lamm med primörer

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 478 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om grytor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.
  2. Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.
  3. Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.
  4. Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.

Kockens kommentar

Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem