Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 903

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Koka potatis. Hårdkoka ägg.
- Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om degen är smulig. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Hacka gräslök. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och hacka lök. Hacka ansjovis, häll spadet i äggstanningen.
- Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn cirka 35 minuter.
- Servera pajen med en sallad.
Kockens kommentar
Urgubbröran består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället.