Gubbrörapaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mjölk

2.0 

dl

Gräslök

1.0 

kruka

Vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gubbrörapaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 903

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3612 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 379 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 3%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Vitpeppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka potatis. Hårdkoka ägg.

  2. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om degen är smulig. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.

  5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Hacka gräslök. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och hacka lök. Hacka ansjovis, häll spadet i äggstanningen.

  6. Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn cirka 35 minuter.

  7. Servera pajen med en sallad.

Kockens kommentar

Urgubbröran består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem