Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 368
            Kcal / portion: 863
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 26%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 160°C. Mal mandeln eller hasselnötter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
 - Blanda äggvitorna med den malda mandeln och florsocker. Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ca 30 minuter. Låt den kallna.
 - Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med äggsmeten och tillsätt vaniljsocker och krossad daim.
 - Häll glassmeten över nötbotten och ställ i frysen. Låt det bli riktigt fryst, låt gärna stå minst ett dygn. 
 - Tag fram ur frysen ca 20-30 minuter innan den ska ätas.
 
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)