Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 368

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 26%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 160°C. Mal mandeln eller hasselnötter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Blanda äggvitorna med den malda mandeln och florsocker. Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ca 30 minuter. Låt den kallna.
- Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med äggsmeten och tillsätt vaniljsocker och krossad daim.
- Häll glassmeten över nötbotten och ställ i frysen. Låt det bli riktigt fryst, låt gärna stå minst ett dygn.
- Tag fram ur frysen ca 20-30 minuter innan den ska ätas.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)