Daimglass
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så tilllagas glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Daimglass

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 368

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3451 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 26%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 235 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så tilllagas glass > %

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Ugn 160°C. Mal mandeln eller hasselnötter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Blanda äggvitorna med den malda mandeln och florsocker. Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ca 30 minuter. Låt den kallna.
  3. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med äggsmeten och tillsätt vaniljsocker och krossad daim.
  4. Häll glassmeten över nötbotten och ställ i frysen. Låt det bli riktigt fryst, låt gärna stå minst ett dygn.
  5. Tag fram ur frysen ca 20-30 minuter innan den ska ätas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem