Orientalisk kycklinggryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

Strösocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Orientalisk kycklinggryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 22%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 317 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Salt och vitpeppar 0%

Strösocker 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C. Skiva banan. Skär paprika i bitar.
  2. Krydda och stek filéerna nästan färdiga i stekjärn. Skiva kycklingfiléerna i 1½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
  3. Fördela den skivade bananen och paprikan över kycklingen. Blanda samman vispgrädde, tacokryddor, ketchup, curry och krydda med salt, vitpeppar och socker efter behag. Slå över gräddblandningen och strö över pinjenötterna.
  4. Grädda i ca 20-30 minuter. Serveras med ris och en grönsallad bestående av isbergssallad blandad med hackad ananas.

Kockens kommentar

Kycklingen går att byta ut mot fläskfilé. Om man vill ha en starkare sås, blanda i mer tacokrydda, curry mm. Tänk på att såsen smakar mer av kryddorna när den är varm än som kall.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem