Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 22%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 200°C. Skiva banan. Skär paprika i bitar.
- Krydda och stek filéerna nästan färdiga i stekjärn. Skiva kycklingfiléerna i 1½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
- Fördela den skivade bananen och paprikan över kycklingen. Blanda samman vispgrädde, tacokryddor, ketchup, curry och krydda med salt, vitpeppar och socker efter behag. Slå över gräddblandningen och strö över pinjenötterna.
- Grädda i ca 20-30 minuter. Serveras med ris och en grönsallad bestående av isbergssallad blandad med hackad ananas.
Kockens kommentar
Kycklingen går att byta ut mot fläskfilé. Om man vill ha en starkare sås, blanda i mer tacokrydda, curry mm. Tänk på att såsen smakar mer av kryddorna när den är varm än som kall.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel