Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 277
            Kcal / portion: 877
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 3507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 22%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 200°C. Skiva banan. Skär paprika i bitar.
 - Krydda och stek filéerna nästan färdiga i stekjärn. Skiva kycklingfiléerna i 1½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
 - Fördela den skivade bananen och paprikan över kycklingen. Blanda samman vispgrädde, tacokryddor, ketchup, curry och krydda med salt, vitpeppar och socker efter behag. Slå över gräddblandningen och strö över pinjenötterna.
 - Grädda i ca 20-30 minuter. Serveras med ris och en grönsallad bestående av isbergssallad blandad med hackad ananas.
 
Kockens kommentar
Kycklingen går att byta ut mot fläskfilé. Om man vill ha en starkare sås, blanda i mer tacokrydda, curry mm. Tänk på att såsen smakar mer av kryddorna när den är varm än som kall.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel