Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 280
            Kcal / portion: 297
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 3564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Florsocker 1.0 dl 7%
Citronskal 0.5 styck 0%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Ugn 175°C.
 - Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner citronskal, mandel, morötter och vetemjölet blandar med bakpulver.
 - Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 1½-2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kakan är genomgräddad.
 - Blanda ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
 - Låt kakan svalna något innan den lossas från formen. Den går bra att frysa.
 
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk