
Fisk- och skaldjursgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1773 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas fisk > Äts ej
Så bräseras fisk > Äts ej
Om grytor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Stycka fisken i 2x2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär ner fänkål. Skrubba musslor noga.
- Fräs fänkål, lök och vitlök i olja. Tillsätt saffran. Tillsätt musslorna och vin. Koka upp. Lyft upp musslorna när de öppnat sig, släng de som inte öppnat sig.
- Slå på buljong och vitt vin. Koka upp. Lägg i fisken. Koka cirka 5 minuter. Lägg i kräftstjärtar.
- Rör ihop pressad vitlök och yoghurt. Fördela upp grytan i tallrikar. Lägg i musslorna. Klicka yoghurt över.